Pelletkachel kopen Schagerbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Schagerbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schagerbrug kopen stelt jou in staat om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina lees je uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 1751

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. Je kunt denken aan: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1751
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schagerbrug geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Lara / Susy van het merk Punto FuocoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagenverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schagerbrug vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Schagerbrug waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schagerbrug

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in schagerbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen m.b.t. jouw woning. Bijvoorbeeld het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies een goed bekendstaande installateur in Schagerbrug. Check de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schagerbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Schagerbrug?

In de huidige situatie zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €650 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • DP 24 (Daiwa), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Drum (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Schagerbrug. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1750, 1751.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!