Pelletkachel kopen t Zand

Vergelijk installateurs pelletketels t Zand

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in t Zand kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina vind je waardevolle details die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 1756

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1756
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in t Zand geen gek idee. Bijvoorbeeld de Scirocco 60 EVO van het merk Dielle SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Schagenverbruikt 3150 kWh stroom en nog eens 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel t Zand vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in t Zand waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in t Zand

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en aantrekkelijke optie: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in t-zand


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers werken in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen wat vragen over uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in t Zand. Houd rekening met recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in t Zand


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in t Zand?

Recent kun je gebruik maken van allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €550 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Melania Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Linea Glass (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in t Zand. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1756.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!