Pelletkachel kopen Sint Maartensvlotbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Maartensvlotbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Maartensvlotbrug kopen maakt het mogelijk om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn diverse type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina doorzoek jij accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 1753

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1753
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Maartensvlotbrug iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Polly van het merk AustroflammOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagenconsumeert 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €172,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sint Maartensvlotbrug vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Sint Maartensvlotbrug waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Maartensvlotbrug

Een andere is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en besparende optie: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in sint-maartensvlotbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen met betrekking tot uw woning. Relevant zijn het soort huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een goede installateur in Sint Maartensvlotbrug. Bekijk de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Maartensvlotbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sint Maartensvlotbrug?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €550 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Tecla (Dal Zotto S.P.A), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Icona Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sint Maartensvlotbrug. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1753.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!