Pelletkachel kopen Oudesluis

Vergelijk installateurs pelletketels Oudesluis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudesluis kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website tref jij waardevolle info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 1757

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1757
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudesluis wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Giada Maiolica 10 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagenconsumeert 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €172,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oudesluis vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oudesluis waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudesluis

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende beslissing: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oudesluis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen inzake het woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een geschikte installateur in Oudesluis. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oudesluis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oudesluis?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €900 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Azzurra (Dal Zotto S.P.A), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 Grijs/Zwart IDRO24-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Luke (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudesluis. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 1757.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!