Pelletkachel kopen Sint Maartensbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Maartensbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Maartensbrug kopen is bij uitstek geschikt om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker tref je accurate details die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 1752

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verscheidene zaken. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1752
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Maartensbrug misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de CADEL VENUS AIR PLUS van het merk CADEL SRLOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagenverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sint Maartensbrug vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Sint Maartensbrug waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Maartensbrug

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en kostenbesparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in sint-maartensbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we wat vragen inzake je woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Sint Maartensbrug. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Maartensbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Sint Maartensbrug?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €450 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • DP 30 (Daiwa), vermogen 30,7 [KW], €1535 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Dual (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Sint Maartensbrug. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1752.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!