Pelletkachel kopen Burgerbrug

Vergelijk installateurs pelletketels Burgerbrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Burgerbrug kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool doorzoek je samengestelde gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 1754

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1754
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Burgerbrug misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Duna 18 kW van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagenconsumeert 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Burgerbrug vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Burgerbrug waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Burgerbrug

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in burgerbrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot het woonobject. U kunt denken aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Burgerbrug. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Burgerbrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Burgerbrug?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat toe te passen is varieert tussen €400 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Elda Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Icona Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Burgerbrug. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1754.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!