Pelletkachel kopen Tuitjenhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Tuitjenhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tuitjenhorn kopen stelt jou in staat om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze website bekijk jij praktische toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1747

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Onder andere: jouw soort woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1747
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tuitjenhorn misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de RAAM COMFORT AIR (8 UP! S1) van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Schagenverbruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Tuitjenhorn vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Tuitjenhorn waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Tuitjenhorn

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in tuitjenhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen een aantal vragen omtrent het woonobject. Onder andere de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Tuitjenhorn. Check de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tuitjenhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Tuitjenhorn?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €450 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Murano 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • LP up 9, Cru-z (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Tuitjenhorn. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 1747.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!