Pelletkachel kopen Petten

Vergelijk installateurs pelletketels Petten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Petten kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker tref jij samengestelde info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1755

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1755
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Petten zeker een goede optie. Denk aan de Solea Ibiza van het merk Magikal srlMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Schagengebruikt 3150 kWh stroom en 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Petten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Petten waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Petten

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en kostenbesparende beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in petten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen inzake je woning. Voorbeelden zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en selecteer een geschikte installateur in Petten. Let op verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Petten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Petten?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt honderden pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk niet mis. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €650 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Melania (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Ile (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Petten. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1755.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!