Pelletkachel kopen Callantsoog

Vergelijk installateurs pelletketels Callantsoog

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Callantsoog kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website bekijk jij uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 1759

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1759
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Callantsoog zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Bella idro 15 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Schagenverbruikt 3150 kWh stroom en stookt 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Callantsoog vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Callantsoog waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Callantsoog

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en voordelige oplossing: minder CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in callantsoog


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen speciale vragen aangaande de woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of puur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga voor een goed bekendstaande installateur in Callantsoog. Check de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Callantsoog


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Callantsoog?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €500 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Diletta (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Monde (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Callantsoog. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1759.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!