Pelletkachel kopen Waarland

Vergelijk installateurs pelletketels Waarland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waarland kopen is bij uitstek geschikt om een huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je toepasbare details die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 1738

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1738
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waarland iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Termo Perla Plus van het merk COLA srl -Gruppo FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagenverbruikt 3150 kWh stroom plus nog eens 3150 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Waarland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Waarland waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Waarland

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in waarland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen m.b.t. het huis. Belangrijk zijn het type woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als kleur / design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies voor een erkende installateur in Waarland. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Waarland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Waarland?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet misselijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen €900 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Venexia 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Armor-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Waarland. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1738.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!