Pelletkachel kopen Sint Maarten

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Maarten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Maarten kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je bruikbare gegevens die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 1744

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1744
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Maarten zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Ready 7 van het merk EfiammaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Schagengebruikt 3150 kWh stroom plus 3150 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €172,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Sint Maarten vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Sint Maarten waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Maarten

Een krachtige en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in sint-maarten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. jouw huis. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of juist een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook factoren als en soort kachel en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een geschikte installateur in Sint Maarten. Let op klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Maarten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sint Maarten?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €700 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Murano 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • LP up 9, Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sint Maarten. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 1744.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!