Pelletkachel kopen Overbetuwe

Vergelijk installateurs pelletketels Overbetuwe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Overbetuwe kopen stelt jou in staat om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl tref je handige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 6671

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan allerlei facetten. Bijvoorbeeld: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Overbetuwe zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Falo 1XLp van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Overbetuweverbruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Overbetuwe vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Overbetuwe waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Overbetuwe

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in overbetuwe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen over je woning. Denk aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of puur een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Overbetuwe. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Overbetuwe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Overbetuwe?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen €450 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SCIROCCO IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,4 [KW], €1400 subsidie.
 • EASY.M1-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ilena Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Overbetuwe. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6670, 6671.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente