Pelletkachel kopen Slijk-Ewijk

Vergelijk installateurs pelletketels Slijk-Ewijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Slijk-Ewijk kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker lees jij bruikbare gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 6677

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van allerlei zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6677
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Slijk-Ewijk misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Overbetuweverbruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Slijk-Ewijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Slijk-Ewijk waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Slijk-Ewijk

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en besparende mogelijkheid: minder vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €750 per model.

pelletkachel installateurs in slijk-ewijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen relevante vragen omtrent je woning. Voorbeelden zijn het type woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als en soort kachel en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en selecteer een goede installateur in Slijk-Ewijk. Vraag naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Slijk-Ewijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Slijk-Ewijk?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €800 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aqua 14 All Style Elegance / Clessidra / Turbo (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • QUADRA8C (Kalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • I-DEA 11 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Slijk-Ewijk. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6677.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!