Pelletkachel kopen Randwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Randwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Randwijk kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl vind je veelzijdige informatie die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6668

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6668
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Randwijk een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de NSAC 150 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Overbetuwegebruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €170,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Randwijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Randwijk waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Randwijk

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel kan benut worden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in randwijk

Plekken in de regio:

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen aangaande uw woonobject. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Randwijk. Bekijk de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Randwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Randwijk?

Er zijn op dit moment allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is wisselt tussen de €900 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • a7 sat glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • 98NUX.12C / NUX12C (Kalor), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Felix Aqua (Iwona), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Randwijk. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6668.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!