Pelletkachel kopen Druten

Vergelijk installateurs pelletketels Druten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Druten kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze vergelijker ontdek je uitgebreide details die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 6651

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, de wensen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Druten iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de PS-15-1 van het merk JustFireEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drutengebruikt 3230 kWh stroom plus 3230 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Druten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; verbruik, de prijzen en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio bewoners overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Druten waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Druten

Een andere populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in druten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over je woning. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een uitstekende installateur in Druten. Vraag naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Druten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Druten?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend verleidelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €950 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Scirocco 80 EVO (Dielle SRL), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO10-WKR (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Domo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Druten. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6650, 6651, 6652.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente