Pelletkachel kopen Oosterhout

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterhout kopen opent nieuwe deuren om uw huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt diverse modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees jij handige informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 6678

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Denk aan: soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6678
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterhout wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de CW21 SX water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Overbetuweverbruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oosterhout vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen denken na over een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oosterhout waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterhout

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per ketel.

pelletkachel installateurs in oosterhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel monteurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over uw woonobject. Denk aan het type woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als kleur / design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Oosterhout. Vraag om ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oosterhout?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €700 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Aqua 14 Style Elegance (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • QUADRA10C (Kalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Botero2 8 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oosterhout. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6678.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!