Pelletkachel kopen Wijchen

Vergelijk installateurs pelletketels Wijchen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijchen kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met tal van modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze vergelijker doorzoek je bruikbare informatie die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 6601

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6601
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijchen geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Cuba 10 van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Wijchengebruikt 3140 kWh stroom plus 3140 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €160,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wijchen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Wijchen waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijchen

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wijchen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen aangaande uw huis. Voorbeelden zijn het type huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een goede installateur in Wijchen. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wijchen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wijchen?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen de €400 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • SCIROCCO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • Acciaio Modello 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Donna Air 70 US (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wijchen. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente