Pelletkachel kopen Beuningen

Vergelijk installateurs pelletketels Beuningen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beuningen kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze pagina bekijk jij uitgebreide info die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6642

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. We spreken over: jouw soort woning, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6642
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beuningen iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Iris Air 60 van het merk Royal / PalazzettiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beuningenverbruikt 3250 kWh stroom plus 3250 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Beuningen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Beuningen waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beuningen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is geschikt voor verwarming van de woning en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in beuningen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen met betrekking tot jouw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een uitstekende installateur in Beuningen. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Beuningen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Beuningen?

In de huidige situatie zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletketel of pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €550 en €1150. Je kunt denken aan:

 • Dustin 32 (densan), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • EASY.L-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Gardenia Hydro (Red), vermogen 11,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Beuningen. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6641, 6642.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente