Pelletkachel kopen Andelst

Vergelijk installateurs pelletketels Andelst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Andelst kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan diverse soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek je toepasbare gegevens die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 6673

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Andelst iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Kamin 15 van het merk Termal int.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Overbetuweverbruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Andelst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Andelst waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Andelst

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende keuze: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per product.

pelletkachel installateurs in andelst

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen m.b.t. het woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga voor een uitstekende installateur in Andelst. Vraag om klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Andelst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Andelst?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €950 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Artemide (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • REDONDA10-GLASS (Kalor), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Riva 6kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Andelst. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6673.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!