Pelletkachel kopen Driel

Vergelijk installateurs pelletketels Driel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Driel kopen maakt het mogelijk om huizen zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan velerlei modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze tool tref jij praktische gegevens die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 6665

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6665
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Driel misschien we dé oplossing. Denk aan de Ecofire Rosa idro 13 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Overbetuwegebruikt 3200 kWh stroom en nog eens 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Driel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Driel waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Driel

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante keuze: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in driel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen met betrekking tot je huis. Denk aan het type woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies voor een uitstekende installateur in Driel. Vraag naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Driel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Driel?

Er zijn op dit moment allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan honderden pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk extra interessant. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €450 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • C 7 Globe (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • 98NUX.8 / NUX8 (Kalor), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Dida Idro (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Driel. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6665.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!