Pelletkachel kopen Homoet

Vergelijk installateurs pelletketels Homoet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Homoet kopen stelt jou in staat om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn meerdere kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze vergelijker lees jij samengestelde adviezen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 6676

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6676
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Homoet misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de MCZ SUITE AIR 2.0 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Overbetuweverbruikt 3200 kWh stroom plus nog eens 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Homoet vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Homoet waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Homoet

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope oplossing: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in homoet

Plaatsen in de regio:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je verschillende vragen m.b.t. jouw huis. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook facetten als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Homoet. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Homoet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Homoet?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €950 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aqua 13 Style / All Style (Moretti Design), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • QUADRA6 (Kalor), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Stile (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Homoet. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6676.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!