Pelletkachel kopen Heteren

Vergelijk installateurs pelletketels Heteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heteren kopen stelt jou in staat om uw woning duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze website doorzoek jij praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6666

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heteren misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Garda 9 van het merk CS-ThermosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Overbetuwegebruikt 3200 kWh stroom en 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €170,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Heteren vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Heteren waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heteren

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie kan benut worden voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in heteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. de woning. Denk aan het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een betrouwbare installateur in Heteren. Vraag naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Heteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Heteren?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • a7 globe glass (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • 98NUX.10C / NUX10C (Kalor), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Felix Air (Iwona), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heteren. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6666.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!