Pelletkachel kopen Elst

Vergelijk installateurs pelletketels Elst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elst kopen stelt jou in staat om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker vind je handige adviezen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6660

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6660
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elst zeer interessant. Een voorbeeld is de Ciao van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Overbetuweverbruikt 3200 kWh stroom en stookt 3200 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €170,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Elst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Elst waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Elst

Een alternatieve is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende beslissing: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in elst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen met betrekking tot uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een professionele installateur in Elst. Check de reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Elst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Elst?

Recent kun je gebruik maken van allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €600 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • A 7 Globe (Moretti Design), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • PETIT6 (Kalor), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Idropolis (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Elst. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3920, 6660, 6661, 6662.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!