Pelletkachel kopen Hemmen

Vergelijk installateurs pelletketels Hemmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hemmen kopen stelt jou in staat om huizen duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze website lees je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6672

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6672
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hemmen zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Viviana Evo van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Overbetuweverbruikt 3200 kWh stroom plus 3200 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €170,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hemmen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hemmen waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hemmen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor verwarming van de woning en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en voordelige optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in hemmen

Plaatsen in de omgeving:

Beschikbare merken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen m.b.t. het woonobject. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een goede installateur in Hemmen. Houd rekening met ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hemmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hemmen?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €600 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Vesta (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • REDONDA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ambria 6kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hemmen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6672.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!