Pelletkachel kopen Valburg

Vergelijk installateurs pelletketels Valburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Valburg kopen stelt jou in staat om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij toepasbare toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 6675

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6675
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Valburg een uitstekende optie. Denk aan de Platinum Hydro 10.2 van het merk EllediOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Overbetuwegebruikt 3200 kWh stroom plus 3200 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Valburg vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel mensen overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Valburg waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Valburg

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in valburg

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies een betrouwbare installateur in Valburg. Bekijk de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Valburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Valburg?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk verleidelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €650 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Genius (Moretti Design), vermogen 18,6 [KW], €1400 subsidie.
 • REDONDA12C-GLASS (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Rubik (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Valburg. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6675.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!