Pelletkachel kopen West Maas en Waal

Vergelijk installateurs pelletketels West Maas en Waal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in West Maas en Waal kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van onze website ontdek je samengestelde toelichtingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 6659

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in West Maas en Waal iets om te overwegen. Een voorbeeld is de AC70 / A70 8 kW van het merk PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente West Maas en Waalgebruikt 3370 kWh stroom en 3370 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €185,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel West Maas en Waal vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in West Maas en Waal waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in West Maas en Waal

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante keuze: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in west-maas-en-waal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen omtrent jouw huis. Onder andere de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als uitstraling en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een betrouwbare installateur in West Maas en Waal. Vraag om reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in West Maas en Waal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in West Maas en Waal?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €450 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • IDRO SMART 22 ACS (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • SLIM MOD 8 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Roberta Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in West Maas en Waal. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6659.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente