Pelletkachel kopen Herveld

Vergelijk installateurs pelletketels Herveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herveld kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker doorzoek je veelzijdige raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 6674

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei aspecten. Onder andere: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6674
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Herveld zeker een goede optie. Denk aan de Slim Quadro 9 van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Overbetuwegebruikt 3200 kWh stroom plus 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €170,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Herveld vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel huizenbezitters neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Herveld waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Herveld

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie wordt gebruikt voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en voordelige optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per model.

pelletkachel installateurs in herveld

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden kan worden. Veel bedrijven focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen aangaande uw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een goede installateur in Herveld. Kijk naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Herveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Herveld?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over duizenden pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt wisselt tussen de €400 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Poseidon I (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • REDONDA12-GLASS (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Botero (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Herveld. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6674.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!