Pelletkachel kopen Zetten

Vergelijk installateurs pelletketels Zetten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zetten kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze website bekijk jij waardevolle raadgeving die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 6671

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei onderdelen. We spreken over: soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zetten iets om te overwegen. Denk aan de Lyra 8 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Overbetuwegebruikt 3200 kWh stroom plus nog eens 3200 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Zetten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zetten waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zetten

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en besparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in zetten

Plaatsen in de omgeving:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de details en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen aangaande uw huis. Denk aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Zetten. Houd rekening met ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zetten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zetten?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit duizenden pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €600 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Inserto Genius (Moretti Design), vermogen 24,2 [KW], €1400 subsidie.
 • REDONDA12 (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • I-dea 9 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zetten. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6670, 6671.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!