Pelletkachel kopen Gennep

Vergelijk installateurs pelletketels Gennep

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gennep kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze vergelijker lees je toepasbare informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 6591

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere randvoorwaarden. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6591
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gennep zeker een goede optie. Denk aan de Sissy Pellet Hydro van het merk Sergio LeoniNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gennepverbruikt 3380 kWh stroom en stookt 3380 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €177,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Gennep vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Gennep waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gennep

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante keuze: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in gennep


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen inzake uw woning. Denk aan het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op de data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga voor een goede installateur in Gennep. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Gennep


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Gennep?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn honderden pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen de €650 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Aveiro C. Nova 24 (Ecoforest), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • MARLENE TONDA COMFORT AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Gennep. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6590, 6591.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente