Pelletkachel kopen Hurwenen

Vergelijk installateurs pelletketels Hurwenen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hurwenen kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze website lees je actuele gegevens die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 5327

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. We spreken over: jouw soort woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hurwenen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Rocca van het merk EuroAlpiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasdrielgebruikt 3440 kWh stroom en stookt 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €191,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Hurwenen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel bewoners gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Hurwenen waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hurwenen

Een nieuwe is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in hurwenen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u relevante vragen ten aanzien van uw woonobject. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga in zee met een goede installateur in Hurwenen. Let op verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hurwenen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hurwenen?

In de huidige situatie zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €450 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • I-DEA Idro Quadra 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Duchessa Idro Steel (Extraflame), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • Rita (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hurwenen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5327.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!