Pelletkachel kopen Ammerzoden

Vergelijk installateurs pelletketels Ammerzoden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ammerzoden kopen stelt jou in staat om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker doorzoek je actuele details die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 5324

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende facetten. Belangrijk zijn: type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ammerzoden een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Layma Idro 18 van het merk Italiana CaminiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasdrielverbruikt 3440 kWh stroom plus nog eens 3440 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €191,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ammerzoden vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Ammerzoden waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ammerzoden

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijstechnisch interessante oplossing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in ammerzoden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen over jouw huis. Bijvoorbeeld het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Ammerzoden. Bekijk de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ammerzoden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ammerzoden?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €500 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • I-DEA Idro Frontale 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Raffaella Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Pasubio (EuroAlpi), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ammerzoden. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5324.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!