Pelletkachel kopen Alem

Vergelijk installateurs pelletketels Alem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alem kopen opent nieuwe deuren om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke aanbevelingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten modellen:

  kachel installateur 5335

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5335
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alem iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de PLUTO van het merk KRASA Metali D.o.oOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasdrielverbruikt 3440 kWh stroom en stookt 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €191,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Alem vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Alem waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Alem

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een duurzame en besparende oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in alem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van je huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en selecteer een betrouwbare installateur in Alem. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Alem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Alem?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is loopt uiteen tussen €700 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Technna 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Evelyne Idro (Extraflame), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Nina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Alem. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5335.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!