Pelletkachel kopen Heerewaarden

Vergelijk installateurs pelletketels Heerewaarden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heerewaarden kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 6624

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene variabelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het stoomniveau, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode6624
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heerewaarden zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Julie 12 Pro 3 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maasdrielgebruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €191,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Heerewaarden vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Heerewaarden waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heerewaarden

Een innovatieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende keuze: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in heerewaarden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen aangaande uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als en soort kachel en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga aan de slag met een professionele installateur in Heerewaarden. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heerewaarden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Heerewaarden?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen €800 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Pretty Decor en Glass (Moretti Design), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • Rolling 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Polis plus (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Heerewaarden. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6624.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!