Pelletkachel kopen Kerkdriel

Vergelijk installateurs pelletketels Kerkdriel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kerkdriel kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze website check jij veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 5331

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei facetten. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5331
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kerkdriel zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Sirkos – Zephyr van het merk JustusOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maasdrielgebruikt 3440 kWh stroom plus 3440 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €191,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Kerkdriel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de bewoners kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Kerkdriel waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kerkdriel

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een groene en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in kerkdriel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen een aantal vragen m.b.t. je woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga voor een professionele installateur in Kerkdriel. Vraag om beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Kerkdriel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kerkdriel?

In de huidige situatie zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €650 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • I-DEA Idro Quadra 17S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Comfort Idro (Extraflame), vermogen 12,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Betty (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Kerkdriel. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5330, 5331.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!