Pelletkachel kopen Hedel

Vergelijk installateurs pelletketels Hedel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hedel kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl lees jij praktische toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 5321

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door specifieke onderdelen. Onder andere: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hedel misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Smart 120 van het merk KloverOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasdrielverbruikt 3440 kWh stroom plus 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €191,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hedel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Hedel waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hedel

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in hedel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste aannemers zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen ten aanzien van het huis. Relevant zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een uitstekende installateur in Hedel. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hedel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hedel?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €900 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • I-DEA Idro Frontale 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Diadema Idro (Extraflame), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • Rocca C (EuroAlpi), vermogen 13,2 [KW], €660 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hedel. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5320, 5321.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!