Pelletkachel kopen Hoenzadriel

Vergelijk installateurs pelletketels Hoenzadriel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoenzadriel kopen maakt het mogelijk om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij actuele details die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5333

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoenzadriel een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Slim Quadro 9 van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maasdrielgebruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €191,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hoenzadriel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hoenzadriel waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoenzadriel

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt gebruikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in hoenzadriel

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen over je huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en selecteer een professionele installateur in Hoenzadriel. Let op referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hoenzadriel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoenzadriel?

Tegenwoordig zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €900 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Arte Maiolica 23 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 23,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Diadema ACS idro (Extraflame), vermogen 28 [KW], €1400 subsidie.
 • Sofia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hoenzadriel. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5333.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!