Pelletkachel kopen Velddriel

Vergelijk installateurs pelletketels Velddriel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Velddriel kopen is bij uitstek geschikt om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met diverse type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze website vind je praktische info die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 5334

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke aspecten. Belangrijk zijn: huis-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5334
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Velddriel misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Smart water+ van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Maasdrielverbruikt 3440 kWh stroom plus nog eens 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €191,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Velddriel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters overwegen een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Velddriel waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Velddriel

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in velddriel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel experts zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van je woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op de info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een betrouwbare installateur in Velddriel. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Velddriel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Velddriel?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €450 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Technna 18 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Melinda Idro Steel (Extraflame), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Sonia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Velddriel. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5334.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!