Pelletkachel kopen Well

Vergelijk installateurs pelletketels Well

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Well kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij samengestelde details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5855

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5855
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Well wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Aqua 22 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Maasdrielverbruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €191,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Well vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Well waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is dus een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Well

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in well


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen inzake jouw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op de data kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Well. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Well


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Well?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €500 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Cosa 15 (Koppe), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • P963 C-M-D (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • ATLAS (Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Well. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5325, 5855.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!