Pelletkachel kopen Burum

Vergelijk installateurs pelletketels Burum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Burum kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker vind jij waardevolle info die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9851

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. We spreken over: soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9851
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2022)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Burum iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Sirena van het merk EdilKaminOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandgebruikt 2640 kWh stroom plus 2640 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €165 in mei 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Burum vergelijken (mei 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Burum waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2022 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Burum

Een efficiënte en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in burum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen over jouw huis. Onder andere de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Burum. Vraag naar ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Burum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Burum?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €450 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • Libeccio 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • WALL³ AIR PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • MILANO8-KKR (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Burum. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9851.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!