Pelletkachel kopen Westergeest

Vergelijk installateurs pelletketels Westergeest

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westergeest kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze website check je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 9295

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke aspecten. Denk aan: type woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9295
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westergeest misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de C 13 ALL style van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandgebruikt 2640 kWh stroom plus nog eens 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €165 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Westergeest vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Westergeest waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westergeest

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke beslissing: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €900 per model.

pelletkachel installateurs in westergeest


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste adviseurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen wat vragen omtrent je huis. Relevant zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook aspecten als uitstraling en de grootte doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Westergeest. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westergeest


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Westergeest?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €800 en €1150. Je kunt denken aan:

 • TOUR LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • RED Camelia Air (Unifire), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • 7000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Westergeest. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9295.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!