Pelletkachel kopen Zwagerbosch

Vergelijk installateurs pelletketels Zwagerbosch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwagerbosch kopen is bij uitstek geschikt om een huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Je vindt meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze pagina bekijk je praktische toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9299

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: huis-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2023)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwagerbosch zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Slide 7 van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandgebruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165 in mei 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zwagerbosch vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Zwagerbosch waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2023 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zwagerbosch

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Deze installatie kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €700 per product.

pelletkachel installateurs in zwagerbosch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je relevante vragen met betrekking tot je huis. Denk aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en selecteer een goed bekendstaande installateur in Zwagerbosch. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwagerbosch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zwagerbosch?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen €950 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • COUNTRY LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Vittoria 8 (Vittoria), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Dorica Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zwagerbosch. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9299.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!