Pelletkachel kopen Veenklooster

Vergelijk installateurs pelletketels Veenklooster

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Veenklooster kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze website ontdek jij uitgebreide informatie die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9297

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke variabelen. Denk aan: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9297
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Veenklooster zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de ENERGY VETRO van het merk COLA srl -Gruppo FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandverbruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €165 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Veenklooster vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Veenklooster waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Veenklooster

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke optie: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in veenklooster


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen diverse vragen inzake de woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op de info maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een professionele installateur in Veenklooster. Houd rekening met klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Veenklooster


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Veenklooster?

Er zijn op dit moment verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg serieus. De tegemoetkoming dat toe te passen is vinden we terug tussen de €600 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • VISUAL LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • RED MALVA MULTI AIR (Unifire), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Slim Quadro 9 (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Veenklooster. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9297.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!