Pelletkachel kopen Triemen

Vergelijk installateurs pelletketels Triemen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Triemen kopen is bij uitstek geschikt om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij handige gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 9298

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update augustus 2022)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Triemen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Klin Comfort Air van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandverbruikt 2640 kWh stroom plus nog eens 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165 in augustus 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Triemen vergelijken (augustus 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Triemen waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van augustus 2022 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Triemen

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in triemen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste experts zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van je huis. Relevant zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga voor een geschikte installateur in Triemen. Vraag om ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Triemen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Triemen?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet mis. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €500 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • ALPINA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • RED Loto multi air (Unifire), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Slim Quadro 11 (Thermorossi), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Triemen. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9296, 9298.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!