Pelletkachel kopen Warfstermolen

Vergelijk installateurs pelletketels Warfstermolen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warfstermolen kopen is bij uitstek geschikt om de woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze tool tref jij praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 9852

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. We spreken over: woning-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9852
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Warfstermolen misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de 98ELITE.12C-BAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandgebruikt 2640 kWh stroom en nog eens 2640 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165 in mei 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Warfstermolen vergelijken (mei 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Warfstermolen waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Warfstermolen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in warfstermolen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van je huis. Onder andere het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het gewenste model en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Warfstermolen. Kijk naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Warfstermolen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Warfstermolen?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €950 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Scirocco 80 EVO (Dielle SRL), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL RONDO (CADEL SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.M1-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Warfstermolen. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9852.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!