Pelletkachel kopen Kollumerpomp

Vergelijk installateurs pelletketels Kollumerpomp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kollumerpomp kopen opent nieuwe deuren om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze website doorzoek je veelzijdige informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9293

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende factoren. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9293
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kollumerpomp geen gek idee. Je kunt kiezen voor de POP 6 van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandverbruikt 2640 kWh stroom en nog eens 2640 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Kollumerpomp vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Kollumerpomp waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2022) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Kollumerpomp

Een nieuwe is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een bewuste en voordelige mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in kollumerpomp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel experts doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen met betrekking tot je huis. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga aan de slag met een goede installateur in Kollumerpomp. Vraag om referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kollumerpomp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Kollumerpomp?

In de huidige situatie zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €550 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • TILE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term PLUS 7 (Unica Term GmbH), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Plus (met kanalisatie) (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Kollumerpomp. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9293.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!