Pelletkachel kopen Kollumerzwaag

Vergelijk installateurs pelletketels Kollumerzwaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kollumerzwaag kopen maakt het mogelijk om woningen duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verschillende type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze website lees jij uitgebreide informatie die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 9298

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9298
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kollumerzwaag iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Flori van het merk CS-ThermosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandverbruikt 2640 kWh stroom en stookt 2640 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Kollumerzwaag vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Kollumerzwaag waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kollumerzwaag

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en kostenbesparende oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in kollumerzwaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel experts zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen met betrekking tot de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Kollumerzwaag. Houd rekening met beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kollumerzwaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Kollumerzwaag?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €600 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • ARKO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • RED ALTHEA MULTI AIR (Unifire), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Aromy Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Kollumerzwaag. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9298.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!