Pelletkachel kopen Kollum

Vergelijk installateurs pelletketels Kollum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kollum kopen stelt jou in staat om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker vind jij handige gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9291

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. We spreken over: type huis, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9291
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kollum zeer interessant. Denk aan de Domo PGI van het merk RikaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandverbruikt 2640 kWh stroom plus nog eens 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Kollum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de bewoners gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Kollum waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kollum

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, biomassa is goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in kollum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts werken in hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over jouw woning. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Kollum. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kollum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Kollum?

Tegenwoordig zijn er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €400 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • RING LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term ECO 6 (Unica Term GmbH), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.
 • Saint Moritz Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Kollum. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9290, 9291.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!