Pelletkachel kopen Munnekezijl

Vergelijk installateurs pelletketels Munnekezijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Munnekezijl kopen maakt het mogelijk om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze tool bekijk jij praktische informatie die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 9853

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9853
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Munnekezijl iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de ADURO H2 v2 van het merk AduroOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandconsumeert 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €165 in mei 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Munnekezijl vergelijken (mei 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Munnekezijl waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2022 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Munnekezijl

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en aantrekkelijke optie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €750 per product.

pelletkachel installateurs in munnekezijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden zal worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen aangaande jouw woning. U kunt denken aan de categorie woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels je info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook factoren als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een erkende installateur in Munnekezijl. Kijk naar klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Munnekezijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Munnekezijl?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €850 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ostro 80 (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL KRISS 7 (CADEL SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.M1-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Munnekezijl. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9853.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!