Pelletkachel kopen Augsbuurt

Vergelijk installateurs pelletketels Augsbuurt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Augsbuurt kopen biedt jou de kans om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via de pelletkachel-vergelijker vind jij samengestelde informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9292

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9292
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Augsbuurt iets om te overwegen. Dat kan zijn de HP40 van het merk SchengerNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandgebruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €165 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Augsbuurt vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Augsbuurt waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Augsbuurt

Een alternatieve is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en prijstechnisch interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in augsbuurt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen over uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de grootte zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Augsbuurt. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Augsbuurt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Augsbuurt?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen €550 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • RONDE LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term ECO 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Montreux (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Augsbuurt. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9292.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!