Pelletkachel kopen Oudwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Oudwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudwoude kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze pagina lees jij accurate aanbevelingen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9294

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9294
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudwoude misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Pueblo 6 van het merk CalimaxNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruislandgebruikt 2640 kWh stroom en 2640 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €165 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oudwoude vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Oudwoude waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oudwoude

Een krachtige en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en prijs-interessante optie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in oudwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn speciale vragen omtrent uw woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga in zee met een geschikte installateur in Oudwoude. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oudwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oudwoude?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €450 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • TOP LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term PLUS 9 (Unica Term GmbH), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Settecento (Thermorossi), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oudwoude. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9294.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!